Avcılar’da İlaçlama Çalışmaları Devam Ediyor

Avcılar Belediyesi Havaların Isınmasıyla İlçe Genelinde İlaçlama Çalışmalarına Hız Verdi.

Avcılar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, sinekle mücadele kapsamında yapılan ilaçlama çalışmalarına gece gündüz devam ediyor.

Sineklerin larva döneminde ilaçlama çalışmalarını başlatan Avcılar Belediyesi, üç adet araç üzeri ULV cihazı ile yürüttüğü sinekle mücadele çalışmalarında, sağlık bakanlığınca etken madde ve ruhsatları onaylanmış halk sağlığını tehdit etmeyecek ilaçlar kullanılıyor.

Sivrisinekle Mücadelede İlaçlama Çalışmaları Tüm Mahallelerde Devam Ediyor

Avcılar’ın her mahallesinde ilaçlama çalışmalarına devam eden ekipler; sokaklarda, park ve bahçelerde, çöp konteynerlerinde, dere yataklarında, ilçe mazgalları gibi yerlerde de rutin olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli: “Yaz aylarında hemşehrilerimizin daha sağlıklı, sivrisineksiz, rahat bir yaz geçirmeleri için, ilçemiz genelinde ilaçlama çalışmalarımıza hız verdik. Sinek ve sivrisinekler insan sağlığını tehdit eden önemli unsurlardır. Sağlığımızı tehdit eden sinek ve sivrisinekler için ilaçlama çalışmalarımızı özenle sürdürmekteyiz” dedi.

İlçenin Her Noktasında Hizmet

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte çalışmalarını sürdüren ekipler, araç üzeri ULV cihazı ile sinekle mücadele çalışmalarına ilçenin her noktasında aralıksız devam ediyor. Vatandaşlar tarafından dilekçeyle gelen ilaçlama talepleri de ekipler tarafından değerlendiriliyor ve gerekli çalışmalar yapılıyor.

Avcılar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen sinekle mücadele programı kapsamında, Pazartesi günleri Cihangir, Mustafa Kemal Paşa Mahalleleri, Salı günleri Yeşilkent Mahallesi, Çarşamba günleri Gümüşpala ve Merkez Mahalleleri, Perşembe günleri Ambarlı ve Denizköşkler Mahalleleri, cuma günleri Firuzköy Mahallesi ve hafta içi tespit edilen yerlerde, cumartesi günleri Tahtakale ve Üniversite Mahallelerinde çalışmalar sürdürülüyor. Havanın durumuna ve yoğunluğa göre mahallelerdeki çalışma günleri değişiklik gösterebilmektedir.