Avcılar’da Süresiz Enerjili ‘‘Akıllı Direkler’’

Avcılar’da Merkez Mahallesi’nde bulunan Bülent Ecevit Emekliler Parkı’na akıllı cep telefonu, tablet, dizüstü bilgisayar veya akülü arabayı şarj edebilen güneş enerjisi ile hizmet veren ‘Akıllı Direk’ uygulamasının ilki yerleştirilmişti.

Avcılar Belediyesi tarafından, Paşaeli Piknik Alanı ve Üniversite Mahallesi, Uran Caddesi' ne yerleştirilen Akıllı Direk ile devam eden uygulamalar, doğadaki temiz enerjiden faydalanarak süresiz enerji üretiyor. ‘Akıllı Direkler’ olası afet durumlarında ise kesintisiz hizmet sağlıyor.

Avcılar Belediyesi tarafından yürütülen ‘‘Akıllı Direk’’ uygulaması ile Avcılarlı hemşehrilerimiz, telefonlarını ücretsiz olarak şarj edebilecek ve ücretsiz internetten de kablosuz bağlantı yoluyla faydalanabileceklerdir.

ÖNEMLİ OLAN DEPREMİN KAÇ ŞİDDETİNDE OLACAĞI DEĞİL, BİZİM NE KADAR HAZIRLIKLI OLDUĞUMUZ

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli,Akıllı Direk’lerin olası afet durumunda toplanma alanı olarak kullanılacak parklara yerleştirildiğini ifade etti. Toplanma alanlarında, içerisinde arama kurtarma çalışmalarında kullanılabilecek araç, gereç ve tıbbi malzemenin olduğu konteynerlerin de bulunduğunu hatırlatan Başkan Dr. Handan Toprak Benli, ‘‘Depremin ne zaman ve kaç şiddetinde olacağı değil, bizim ne kadar hazırlıklı olduğumuz önemlidir. Bilimin ışığında yapılan her yapı, olası afet durumlarına karşı bizi bir adım daha hazır hale getirecektir. Depreme hazırlanırken binaların hazırlığı ve dayanıklılığı faktörlerinden sonra, kurtarma da çok önemli. Bizim için elzem olan, öncelikle kurtarmamız gerekenler ve vücudu ile ilgili fiziksel engeli bulunan vatandaşlarımızdır. Bu sebepten ötürü, engeli bulunan vatandaşlarımızın hangi caddede, hangi binada oturduğunu bilmek zorundayız. Çalışmalarımızı bu kapsamda da yapacağız. Her mahalle, her sokak, her cadde, her apartmanda bir gönüllü ve kimin kimi kurtaracağının önceden planlanmasını yapıyoruz” dedi.

Avcılar Belediyesi tarafından her ayın son pazartesi günü düzenlenen Avcılar Belediyesi Afet Gönüllüleri (A.B.A.G) eğitim seminerlerinde de, Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu’nun sunumu ile Avcılar halkını bilinçlendirmeye devam ediyor

FOTO GALERİ