Dragon Boat’ ta Büyük Çekişme

Avcılar Belediyesi tarafından bu yıl birincisi düzenlenen Dragon Boat yarışları çekişmeli anlara sahne oldu. Bir tarafı Marmara Denizi’ne, diğer tarafı Küçükçekmece Gölü’ne bakan Avcılar’da su sporlarını sevdirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla Gümüşpala Mahallesi Paşaeli Kent Ormanı sahilinde iki gün süren ’’Dragon Boat Yarışları’’ tamamlandı. Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, ulaşım için kullanılması gereken göl ve denizi ilk aşamada spor amacıyla kullanmayı toplumsal açıdan gerekli gördüklerini, burada her türlü sportif faaliyetin yapılması için gereken desteği vereceklerini söyledi. En az 12 kürekçi ve 1 davulcudan oluşan takımlar 250 metrelik düz parkurda, 11’erli seriler halinde günde en az iki kez yarışan ekipler ilk gün kategorilerini belirlerken, ikinci ve son günde final yarışlarına geçildi. İki günün sonunda yapılan yarışların sonunda Güvenspor Kızılyıldız Kulübü birinci olurken, Küçükçekmece Bisiklet Takımı ikinci ve İstanbul Üniversitesi Amerikan Futbol Takımı sporcularının oluşturduğu Dragon Boat ekibi üçüncü oldu. Yarışlarda Haseki Sağlık Meslek Lisesi ’’En Centilmen Takım’’ , Avcılar Endüstri Meslek Lisesi ise, ’’En Genç Takım’’ seçildi. Avcılar her türlü yarışların ve su sporlarına ev sahipliği yapan bir kent olacak Avcılar’ın hem deniz hem de göl kenarında olduğuna vurgu yapan Başkan Toprak şöyle konuştu: “Gölün üzerinde ne bir yelkenli ne de bir sandal var. O nedenle de bunu ulaşım için kullanmamak çok büyük eksiklik. Ama sporda kullanmamak toplumsal açıdan çok daha büyük eksiklikti. Biz bunu gidermek üzere burada yelkenliler olmasına karar verdik ve de bunu gerçekleştirmiş olduk.” dedi.