Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde Cumhuriyet ve Demokrasi Buluşması

Avcılar’da darbeye karşı her gün bir mahallede başlayan “CUMHURİYET ve DEMOKRASİ BULUŞMASI” 01 AĞUSTOS Pazartesi akşamı Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde gerçekleşti.

Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde gerçekleşen, yoğun katılımın yaşandığı Cumhuriyet ve Demokrasi Buluşması, Ay yıldızlı bayrağımız, Atatürk Posterleri ve 10. Yıl Marşı eşliğinde devam etti.

Vatanın birlik ve beraberliği uğruna, Cumhuriyet ve Demokrasi uğruna hiç düşünmeden canını ortaya koyan şehitlerimiz için, bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşunun hemen ardından gür bir sesle okunan İstiklal Marşı’mız, Avcılar’ın her semtinde yankılandı.

Program, TBMM, İBB ve Avcılar Belediye Meclisinde de okunan, ortak deklarasyonun okunması ile devam etti.

TÜRKİYE LAİKTİR LAİK KALACAK

Konuşma yapmak üzere sahneye davet edilen Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, alkışlar eşliğinde, elinde Türk Bayrağı ile çıktığı sahnede; “ Türkiye’de darbe girişiminden sonra artık ortak bir dil oluşmuştur. Türk halkı artık siyasette kutuplaştırıcı, bölücü, ayırıcı bir dili istememektedir ” dedi. Sözleri sık sık, “ Türkiye Laiktir Laik Kalacak ve Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganları ile kesildi. Başkan Dr. Handan Toprak Benli devam ettiği konuşmasında ; “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyen, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ve bize emanet eden Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerini ve Laik Demokratik Sosyal bir Hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatmak için buluşuyoruz. Demokrasi için, Cumhuriyetimiz için omuz omuzayız. Yaşasın Laik, Demokratik Türkiye Cumhuriyeti” dedi.

Cumhuriyet ve Demokrasi Buluşması, programın bitiminin ardından da devam etti. Mustafa Kemal Paşa Mahallesi sakinleri 10. Yıl Marşı söylemeye devam ederken, sahneye çıkan çocuklar ellerinde Türk Bayrağımız ve Atatürk bayrakları ile eşlik etti.

Avcılar’da diğer mahallelerde devam edecek olan Cumhuriyet ve Demokrasi Buluşmasının gün ve tarihleri ise şöyle;

02 AĞUSTOS SALI

SAAT: 21.00- 22.00          AMBARLI MAHALLESİ, DENİZKÖŞKLER MAHALLESİ