Sağlıklı Aile Sağlıklı Toplum

Avcılar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 17’ncisi düzenlenen Evlilik ve Yaşam Okulu Eğitim Seminerleri, her ayın 2’nci pazartesi günü saat 14.00’de Zübeyde Hanım Nikâh Sarayı Salonu'nda devam ediyor.

Türkiye’de ilk ilçe Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nü kuran Avcılar Belediyesi’nin evli veya evlilik hayatına hazırlanan çiftler için düzenlediği “Evlilik ve Yaşam Okulu” konu başlıklı eğitim programı, Psikolog, Aile Danışmanı Hacı Tekin’in anlatımı ile Zübeyde Hanım Nikâh Sarayı Salonu'nda gerçekleşti.

Kadın ve erkeğin eşit şartlarda büyütülmesi, cinsiyet eşitliği temellerinde eğitim verilmesi ilkesiyle hizmet veren Avcılar Belediyesi, ‘‘Evlilik ve Yaşam Okulu’’ konulu eğitim programı ile sosyal ve kültürel sorumluluk projelerine ara vermeden devam ediyor. Sağlıklı bir evliliğin; şiddetin her türlüsünden uzak, birbirinin fikirlerine saygılı çiftler yaratacağını, bunun neticesinde de başarılı, özgüveni yüksek ve birbirlerinin hakkına saygılı çocukların yetişmesini amaç edinen Avcılar Belediyesi, eğitime olan yatırımlarını sürdürüyor.

EVLİLİKTE ÖFKE KONTROLÜ

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli; “ Mutlu aileler sağlıklı toplumların temelini oluştururlar. Bilimsel araştırmalar göstermiştir ki evlilik öncesi birbirini tanıma, anlama eğitimi alan çiftlerin evlilikleri daha uzun ve daha sağlıklı olmaktadır. Bu sebeple de evlilik ve yaşam okulu konu başlığı ile çiftlerimize eğitim veriyoruz. Bu eğitim sayesinde programa katılan çiftlere kadın ve erkeğin eşit olduğunu, görev ve sorumluluklarının karşılıklı olması gerektiğini hatırlatıyoruz. Çiftler bu eğitimler sayesinde eş adaylarını daha iyi tanımayı ve kendisini daha doğru ifade etmeyi öğreniyor ” dedi.

İzlenceye katılan çiftlere uzun bir evliliğin sırları, sevgi dolu bir beraberlik oluşturmanın püf noktaları anlatılırken ‘Evlilik ve Yaşam Okulu’ seminerinin ana teması ‘Öfke Kontrolü’ oldu. Öfkenin altında yatan nedenler, kişilikle ilgili nedenler, ortamla ilgili nedenler ve psikolojik nedenlerin anlatıldığı eğitim seminerinde Avcılar Belediyesi Psikoloğu Hacı Tekin; “ Öfkeyi doğru ifade etme becerisi kazanmaya ‘öfke kontrolü’ denir. Öfke kontrolünde temel amaç, saldırganlıktan ve şiddetin her türlüsünden uzak, kişinin hem kendisine hem de çevresindekilere zarar vermesini engelleyecek şekilde duygusunu ifade etme becerisi kazanmasıdır” dedi.